Život je kolotoč

Život je to ako jazda na kolotoči. Točíme sa do kolečka, dokola. Točíme sa so svojou zemeguľou, otáčame sa okolo svojho slnka, točíme sa v galaxii.. Stále sa nám zdá, že sa aj my sami točíme v kruhu. Začiatok je koncom, koniec je začiatkom. Chceme sa niekam dostať, ale keď si myslíme, že tam sme, zisťujeme, že sme na začiatku. Z prachu vznikáme a v prach sa obraciame. To, čo nadobúdame, zase strácame. Znova a znova. Raz sme dolu, potom hore a zase dolu a zase hore. Je nám dobre, potom zle a zase dobre. Milujeme, nenávidíme a znova milujeme. Sme hladní, sýti a znova hladní. sme nahí, odetý a znova nahí. Učíme sa, aby sme zabudli čo sme sa naučili a aby sme sa znova učili.

Keď sa nám začne točiť hlava, chceme vystúpiť, ale zisťujeme, že sa kolotoč nikdy nezastavil. Učíme sa jazde na kolotoči, aby sme sa nakoniec naučili z neho vystúpiť. Ako z neho vystúpiť, keď vidíme že sa stále točí. Čakať, kým sa zastaví sám? Budeme čakať večne, lebo život sa nezastaví. Existuje spôsob? Existuje. uvedomiť si, že kolotoč sa netočí, ale stojí. Nám sa iba zdá, že sa točí, pretože sa točí všetko naokolo. To je náš svet relativity. Ak si to uvedomíme, zistíme, že nikdy nám nič nebránilo z neho vystúpiť a že len naše vlastné mylné myšlienky nám vo všetkom bránili. V tom, aby sme boli šťastní, v tom, aby sme boli slobodní, aby sme boli zdraví, aby sme milovali.. vo všetkom. Všetko, čo potrebujeme, už máme, iba si to neuvedomujeme. A čo Vy? Dokedy sa ešte chcete točiť na kolotoči? Ešte sa vám netočí hlava? Ešte sa vám nedvíha žalúdok? Koľkokrát vám už bolo z toho točenia v kruhu zle? Vážení ja vystupujem. A vy?

Zdroj: http://www.facebook.com/note.php?note_id=405071083192

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

1 komentár

  1. Ďakujem za pekný blog a chcem oznámiť,že som z kolotoča vystúpila už dávnejšie.Orientujem svoje myslenie na pozitívne veci,používam formulku,ktorá hneď,akonáhle by mi chcelo niečo negatívne prísť do mysle,objaví sa sama a ani si neuvedomujem,že si ju “ odriekam.“Veľmi mi to pomáha.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu