Myslieť pozitívne je jednoduché, keď…

Byť šťastný a myslieť POZITÍVNE je jednoduchšie než si väčšina ľudí myslí.

Aj ty si môžeš udržať čistú myseľ a cítiť šťastie aj keď je svet plný negatívnych správ, aj keď nemáš podporu, a, hej, aj počas lockdownu!

Potrebuješ však začať robiť jednu vec…

Prestať sa spoliehať na to, že ťa niekto iný spraví šťastným a začať sa o svoje šťastie STARAŤ.

Predtým než ti poviem viac, dovoľ, aby som sa predstavil…

Som Michal Hrehuš a zobrať šťastie do vlastných rúk som sa naučil v roku 2007. Žil a pracoval som v zahraničí. Škola nestála za nič. Dvakrát som nedostal zaplatené za celý mesiac. Nezarábal som dosť na základné náklady a NEZNÁŠAL som svoju prácu.

Práve vtedy prišla najväčšia životná lekcia. Dnes som za ňu vďačný, pretože nebyť nej, nezaložil by som I Can Academy a nevytvoril Motivačné diáre a kalendáre, ktoré pomáhajú tisícom ľudí každý rok žiť šťastnejší a bohatší život.

Ok, poďme späť k tomu šťastiu…

Táto myšlienka kompletne zmenila môj život a pohľad na šťastie:

➡ „Len ty si zodpovedný za svoje vlastné šťastie a ak ty seba nespravíš šťastným, NIKTO INÝ to za teba neurobí.“
…ani partner, ani šéf, ani svet, nikto!

Nie je to ich starosť.

Pozri…

❌ Nie je pravda, že NIE KAŽDÝ môže byť v živote šťastný alebo úspešný.

Každého robia šťastným iné veci. A každý z nás má iné kritéria, kedy je úspešný. Tým, že budeš v živote šťastný/á, neukrajuješ z koláča nikomu inému. Práve naopak. Staneš sa inšpiráciou pre iných, aby sa tiež začali starať o svoje šťastie.

❌ Nie je pravda, že niečo sa musí podariť alebo stať, aby si mohol/a cítiť šťastie.

V skutočnosti šťastie závisí na tom, aké máme presvedčenia, nie na tom, čo sa deje vonku. (Pre niekoho problém je pre iného príležitosť.)

❌ Nie je pravda, že motivácia je zlá pretože rýchlo vyprchá.

Rovnako ako sa musíme pravidelne sprchovať, aby sme sa udržiavali čistí, aj motiváciu a pozitívny pohľad na život si musíme udržiavať, aby vydržala. V tomto diári nájdeš každý mesiac 1 výzvu k šťastiu.

Rob preto veci, ktoré preukázateľne zvyšujú pocit šťastia:

🟢 Viac sa hýb.
🟢 Posilni svoje sebavedomie.
🟢 Podstúp nejakú výzvu k rastu.
🟢 Jedz a ži zdravšie.
🟢 Píš si denník.
🟢 Menej času stráv pred obrazovkou.
🟢 Vytvor si návyky a rituály, ktoré ťa posilnia.

Mám niečo, čo ti pomôže…

Ak chceš zobrať svoje šťastie do vlastných rúk a nechceš sa už viac nechať emočne zmietať tým, čo sa stane tam vonku, tak ťa pozývam podstúpiť 12 jednoduchých a účinných výziev k šťastiu, ktoré nájdeš v Motivačnom diári 2022.

Každý mesiac prejdeš jednou výzvou na jednu z tém vyššie (+ďalšie), ktoré ti pomôžu začínať deň s čistou mysľou a pozitívnym pohľadom na svet.

P. S. A pamätaj si: Ak chceš byť v živote šťastnejší, STARAJ sa o svoje šťastie. Napríklad výzvami, ktoré nájdeš v Motivačnom diári.

ČÍTAJTE ĎALEJ: Ako som vrátil šťastie do každodenného chaotického života

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu